bet365

Officiellt: Malick Mané lämnar IFK Göteborg

bet365

Floppvärvningen lämnar Blåvitt

IFK Göteborg väljer att avsluta avtalet med Malick Mané som kom till klubben 2014. Det skriver klubben på sin officiella hemsida. 

– Vi är överens om att omgående avsluta avtalet, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida. 

Malick Mané var tillsammans med flera spelare en del i den storsatsning som IFK Göteborg gjorde inför säsongen 2014. Den senegalesiske anfallaren hade dock svårt att plats i lagets startelva och lyckades inte komma i närheten av att leva upp till de förväntningarna som fanns på honom vid ankomsten till klubben. 27-åringen hade bland annat bäst dribblingsstatistik i den norska ligan när han kom till klubben från norska Sogndal.

Varit utlånade till flera klubbar

Trots att det bara var två år sedan Mané anslöt till den allsvenska klubben har han redan varit utlånad till Central Coast Mariners i den australiensiska ligan, Hönefoss i Norge och nu senast Najran i Saudiarabien. I IFK Göteborg blev det totalt 15 A-lagsmatcher.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har länge varit tydlig med att afrikanen är oönskad i Blåvitt, och trots att hans nuvarande kontrakt går ut 2017 har man dock nått en överenskommelse som innebär att avtalet avslutas omgående.

Den allsvenska toppklubben sitter just nu på en anfallsuppsättning bestående av nyförvärvet Tobias Hysén, Gustav Engvall, Mikael Boman, Victor Sköld och talangen Patrik Karlsson-Lagermyr.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply