Officiellt: IFK Göteborg lånar Hjörtur Hermannsson

Officiellt IFK Göteborg lånar Hjörtur Hermannsson

Ansträngd ekonomi i IFK Göteborg – lånar in mittback

IFK Göteborg har stora problem med att få ihop budgeten. Trots det fortsätter man att hämta in spelare – men den här gången är det en lånesejour för PSV Eindhovens Hjörtur Hermannsson.

Det har varit ett tufft år för IFK Göteborg rent ekonomiskt. Viktiga personer inom klubben har fått lämna för att få ihop budgeten, men trots den ekonomiska situationen har man ambitioner om att vara med och slåss i toppen av Allsvenskan den här säsongen. Därför har man ändå varit tvungna att vara aktiva på transfermarknaden och för två veckor sedan värvade man hem Tobias Hysén från kinesiska Shanghai. Nu har man gjort klart med ännu en spelare.

”Fanns inget utrymme”

Det är den EM-aktuelle islänningen Hjörtur Hermannsson som lämnar PSV Eindhoven för blåvitt på lån under ett halvårs tid, meddelar klubben på sin officiella hemsida. Den 21-årige mittbacken anslöt sig till deras träningsläger i Dubai och spelade i 2-1-segern mot Molde.

– Vi gillade det vi såg och lånar honom av PSV Eindhoven fram till i sommar, säger sportchefen Mats Gren.

– Egentligen fanns det inget utrymme i budgeten för ytterligare en spelare, men med hjälp av Nils Wiberg och Prioritet Finans hittade vi en hållbar lösning, vilket vi är väldigt tacksamma för.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply