Beslutet: Malmö FF tilldöms 3-0-seger mot IFK Göteborg

bet365

Malmö tilldöms seger med 3-0 mot IFK Göteborg efter skandalscenerna

Efter förra veckans skandalscener på Gamla Ullevi i mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF står det nu klart att bortalaget tilldöms en 3-0-seger efter att Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd fattat det beslutet.

Den 27 april vankades det stormatch på Gamla Ullevi när Malmö FF gästade IFK Göteborg. Men med en kvart kvar att spela uppstod det rejäla oroligheter inne på arenan efter att Tobias Sana attackerats av en inkastad ”banger” från en Blåvitt-supporter. Även den assisterande domaren Mathias Klasenius var mycket nära smällen. I hettans stund drog Sana upp hörnflaggan från gräset och kastade den mot hemmaklacken, något som skapade ännu fler reaktioner. Huvuddomare Jonas Eriksson valde att bryta matchen vid ställningen 0-0.

IFK Göteborg straffas med förlust

IFK Göteborg var snabba med att ta på sig skulden för händelsen och gärningsmannen ska vara gripen. Under onsdagen satt Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd i möte för att besluta vad som ska hända med den avbrutna matchen. Enligt SvFF:s riksombud Anders Hübinette skulle segern tilldömas MFF.

– Huvudregeln är att den förening där supportrar orsakat matchstoppet ska dömas som förlorare med 3-0, har han tidigare sagt till Fotbollskanalen.

Och nu står det klart att så är fallet. Precis som väntat så vinner Malmö matchen med 3-0, avslöjar disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth.

– De tilldöms segern enligt huvudregeln, säger Elserth.

”Förjäkligt”

IFK Göteborg föreslog att återuppta matchen, ha 0-0 som slutresultat eller spela om den helt. Klubbens ordförande Frank Andersson är därför ytterst besviken när han hör om beslutet.

– Vi har avvaktat ett resultat, nu får vi fundera på hur vi går vidare. Jag har ingen kommentar egentligen, förutom att det är förjäkligt att en sådan händelse ska få avgöra en fotbollsmatch, säger Andersson enligt Sportbladet.

I och med beslutet hamnar MFF nu på 15 poäng i Allsvenskan efter sju omgångar. Samma poäng som ettan IFK Norrköping står på, Blåvitt har 11 poäng.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply