Joakim Nilsson: ”Inga planer på att flytta”

Allsvenske löftet dementerar flyttrykten

GIF Sundsvalls Joakim Nilsson imponerade stort i årets upplaga av Allsvenskan. Intresse från utländska klubbar fanns, men någon flytt blev det inte. Nu kommenterar han ryktena.

Joakim Nilsson var ytterst nära en flytt från Sundsvall till holländska NEC Nijmegen då klubbarna var överens. Men i sista stund nobbade mittbacken en flytt för en fortsättning i Allsvenskan. Spel i utlandet var alltså inte långt bort, nu berättar han anledningen till sitt beslut.

– Ja, det var nära att det blev en flytt. Men det är inget jag har fokuserat på. Allt stämde inte, och jag vet inte hur det hade varit. Om jag hade fått spela eller sitta på bänken, jag vet inte vad som hade hänt. Jag känner fortfarande att jag är ung och jag spelar gärna mer i Allsvenskan med Giffarna, men det är klart att jag vill i väg någon gång, säger 21-åringen till Sundsvalls tidning.

”Mitt fokus ligger här”

Även belgiska klubben Mechelen visade intresse för Nilsson under sommaren.

– Jag såg i tidningen att de hade kontaktakt klubben, men det var inget jag hade hört talas om. Mitt fokus ligger här och jag har ingen plan alls att flytta någonstans.

Joakim Nilsson har spelat för Sveriges U19- och U21-landslag och har kontrakt med Sundsvall över säsongen 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply