Issam Jebali öppnar för spel i svenska landslaget

Issam Jebali öppnar för spel i svenska landslaget
bet365

Har storspelat för sitt Elfsborg

Issam Jebalis övergång från Superettanklubben IFK Värnamo till Elfsborg var en stor nyhet tidigare i somras då mittfältaren var het på marknaden, och nu avslöjar Jebali att han överväger att representera det svenska landslaget.

Issam Jebali gick tidigare i somras från Superettanklubben IFK Värnamo till IF Elfsborg, en omtalad transfer då mittfältaren var mycket eftersökt, och han har gjort succé i Borås. Senast levererade han ett hattrick mot Sundsvall och det har klassats som årets uppvisning hittills. Jebalis framgångar har även inneburit att det tunisiska landslaget har hört av sig och han fick sin första landslagsuttagning tidigare i veckan. Det var en kvalmatch till Afrikanska cupen mot Liberia men Jebali fick dessvärre ingen speltid.

– Det var min första samling och många spelare har varit med förr. Men fortsätter jag att prestera här kommer förhoppningsvis fler chanser, säger Jebali till Borås Tidning.

Men 24åringen har även sedan i januari sökt svenskt medborgarskap och väntas få svar någon gång innan året är slut. Detta skulle ge Jebali en möjlighet att spela för Sverige, så länge han inte representerar Tunisien i tävlingssammanhang.

– Jag vet det. Jag har funderat. Sverige har haft många stora spelare genom åren, Henrik Larsson, Zlatan och så. Det är ett bra land och ett bra lag. Men nu blev jag uttagen i det tunisiska landslaget senast och gör jag det bra i Elfsborg den närmaste tiden kanske jag får chansen igen, och får spela nästa gång, säger Jebali.

Han säger dock att han inte har varit i kontakt med den svenska landslagsledningen eller förbundet. Den tidigare Elfsborgstränaren och nuvarande assisterande landslagstränaren Peter Wettergren har uttalat sig om mittfältaren.

– Det är en spännande spelare. Jag har pratat med Stefan Andreasson om situationen och bett honom förmedla att vi håller ögonen på Issam. Men han vet också om läget, vill han ha chansen att spela för Sverige i framtiden kan han inte spela för Tunisien, säger Wettergren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply