bet365

Anders Svensson blickar mot pensionen

bet365

Elfsborgs nyomskolade mittback medger att han troligtvis endast kommer spela fotboll 2015 ut och sedan lägga skorna på hyllan efter en 22 år lång karriär.

Anders Svensson är en av Sveriges största spelare genom tiderna. Med cirka 400 matcher i Allsvenskan, över 120 matcher i Premier League och 148 landskamper ses Svensson som en av de stora i svensk fotboll. Trots sina 38 år på nacken har han fått en nytändning inför den stundande Allsvenska säsongen. Elfsborgs nygamle tränare Magnus Hedlund valde att skola om Svensson till mittback, alltså ett steg längre ned i banan från sin vanliga innermittfältsplats. Det har gått oerhört bra i den positionen under försäsongen och Hedlund har uttryckt sin glädje över att ha en sådan pass bra passningsfot där bak, men även rutinen som han skänker över hela laget. Svensson själv känner sig pigg, men det lär ändå bli hans sista säsong som professionell fotbollsspelare.

Avslöjar planerna till Expressen

– Jag känner att jag skulle kunna hålla längre, men det är andra bitar som ligger bakom beslutet. Det största skälet är att ge mer tid till familjen, säger Anders Svensson till Expressen.

Svensson har tidigare varit öppen med att han vill ingå i Elfsborgs organisation på något sätt efter att han lägger skorna på hyllan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply