Officiellt: Magnus Eriksson klar för Djurgården

Officiellt: Magnus Eriksson klar för Djurgården

Anfallaren klar för Stockholmslaget

Det blev under torsdagen klart att Magnus Eriksson kommer att lämna danska Bröndby för att ansluta till Stockholmsklubben Djurgården och därmed återvända till Allsvenskan.

Stockholmsgrabben Magnus Eriksson inledde sin karriär i AIK, där han dock enbart var på utlåningar innan en klar övergång till Väsby United stod klar. Därefter blev det Åtvidabergs FF, en tur till Belgiska laget Gent innan han 2013 kom till Malmö. Med Malmö FF vann han två stycken SM guld. Han var en nyckelspelare i Malmös trupp. Han vann poängligan under sitt första år i laget och blev samma år utsedd till Allsvenskans mest värdefulle spelare. Under Fotbollsgalan 2014 blev hans mål i Champions Leaguekvalet mot Red Bull Salzburg utsedd till årets mål. Efter säsongen 2014 såldes han till Guizhou Renhe FC innan han i juli 2015 värvades till danska Bröndby IF där han skrev på ett fyraårskontrakt.

Det har under ett längre tag ryktats om att Eriksson kan vara på väg bort från den danska klubben och både Malmö FF och IFK Norrköping har visat intresse för den 26årige anfallaren skriver Expressen. Men nu presenterar Djurgården Magnus Eriksson som sin nye anfallare, detta via deras officiella Facebooksida. Djurgården gjorde inför säsongen en riktigt tung värvning i Mathias Ranégie, som dock inte har lyckats leva upp till förhoppningarna. Djurgården har haft en långsam vår, med enbart fem vinster på 12 matcher och resultaten har inte funnits där.

Nu blir alltså den före detta Malmö FF:aren istället Djurgårdare i en återkomst till Allsvenskan. Kontraktet står på 3,5 år och den 1 juli kommer han att ansluta till truppen för träning, med första matchen 18 juli borta mot Jönköping som första match som spelklar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply