Kan Djurgården besegra derbyspöket?

Åtta matcher, sju förluster och en oavgjord. Det är Djurgårdens statistik mot Hammarby under de senaste åren. Faktumet är att de blårandiga inte har besegrat ”Bajen” sedan 2007, men då ska man ha i åtanke att Hammarby spenderat fem år i Superettan under den tidsperioden. Om man sedan lägger till derbystatistiken mot AIK ser det ännu värre ut för Djurgården. Inte en seger på åtta matcher, sedan 2011. Idag vill Djurgården bryta sin dystra derbytrend och ta död på det derbyspöke som väckts till liv. Streama derbyt live här =>

Senast Djurgården vann ett derby mot Hammarby hette matchvinnaren Mikael Dahlberg, framspelad av Mattias Jonsson, och Djurgården gick upp i serieledning. Det var den 13e augusti 2007 och George Bush var fortfarande president i USA. Djurgården spelade sina hemmamatcher, förutom derbyna, på Stockholms Stadion och Kevin Walker spelade fortfarande för Örebro. Mycket har hänt sedan dess, både i fotbollsvärlden och i allmänhet, men Djurgården har inte sedan den dagen lyckats vinna ett derby mot sin grönvita stadsrival.

I dagens derby har de blårandiga en ypperlig möjlighet att besegra det derbyspöke som har väckts till liv. Efter 25 spelade matcher har man elva segrar och 38-38 i målskillnad. För snart nio år sedan gick man upp i serieledning efter derbyvinsten. Den här gången kan man gå om Hammarby i tabellen ifall man vinner mot idag.

Hammarby vs Djurgården odds – vem vinner ikväll?

Enligt spelbolagen Unibet och bet365 för Hammarby (2.90) och Djurgården (2.40) så förväntas Djurgården att vinna mot Hammarby i det sista Stockholmsderbyt mellan lagen för den här säsongen.

Odds på Hammarby-vinst (1): 2.90
Odds på oavgjort (X): 3.40
Odds på Djurgården-vinst (2): 2.40
Halvgardering: 1 X (1.59), 1 2 (1.33) eller X 2 (1.43)
Över 2,5 mål: 1.74
Under 2,5 mål: 2.15
Pengarna tillbaka vid 0-0.

Du hittar de senaste oddsen här =>

LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM PPV LIVE STREAM SPORT
+ 1000 kr i bonus + 1000 kr i bonus 219 kr/dygn 399 kr/mån
Live stream gratis hos Unibet Live stream gratis hos bet365 Cmore live stream matcher Allsvenskan 2016 Cmore Sport
HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS! BESTÄLL HÄR! BESTÄLL HÄR!

Hammarby kommer dock göra allt för att stoppa Djurgården och se till att motståndarens problem i derbyn hålls vid liv. Det här är även en viktig match för de grönvita, utöver det faktum att det här är ett rivalmöte. Vid seger kan man sätta laget i en positiv spiral. Vinner man derbyt skulle det vara lagets andra raka seger i Allsvenskan efter 1-0 mot Helsingborg senast. En seger mot Djurgården skulle också innebära den nionde raka matchen utan förlust mot arvfienden. Det är något som skulle få fansen att må väldigt bra och skulle även kunna skapa harmoni i spelartruppen.

För att summera det hela så har vi ett spännande derby framför oss. Ska Djurgården bryta sin negativa derbysvit och knäcka derbyspöket? Eller kommer Hammarby fälla dem igen? Frågorna är många. Svaren får vi på ikväll.

Information inför derbyt

Laguppställning Hammarby-Djurgården, startelvor & H2H

Hammarby-Djurgården odds & Hammarby-Djurgården speltips

Hammarby-Djurgården tider på TV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365