Allsvensk sammanfattning – omgång 12

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Östersunds FK – Malmö FF 1-4

Malmö FF:s Vidar Kjartansson har visat fin form den senaste tiden och i mötet mot Östersunds FK fick han återigen glänsa när han sänkte den norrländska klubben med sitt hattrick. Ettan kom på hörna, tvåan var ett riktigt klassavslut och trean sattes via ett friläge.

Målskyttar
Östersunds FK: Alex Dyer
Malmö FF: Markus Rosenberg, Vidar Kjartansson (3)

Jönköpings Södra IF – GIF Sundsvall 1-1

Tidigt i matchen öppnades målskyttet i GIF Sundsvalls favör genom Stefan Silva. Anfallaren stod på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde enkelt pricka in bollen i målet.
I mitten av den andra halvleken föll kvitteringen genom Pawel Cibicki och det delade resultatet stod sig matchen ut.

Målskyttar
Jönköpings Södra IF: Pawel Cibicki
GIF Sundsvall: Stefan Silva

AIK – Örebro SK 0-0

Delad ära i den mållösa matchen på Friends Arena. Flera goda chanser vaskades fram under matchens gång men de båda målvakterna Oscar Linnér och Jacob Rinne spelade stabilt mellan stolparna.

Hammarby IF – Gefle IF 2-1

Hammarby IF har haft det svårt under den senaste men hemma mot Gefle IF fick man utdelning och tre poäng. Erik Israelsson satte den första bollen för stockholmarna och anfallaren Alex den andra. Sent i matchen fick Johan Bertilsson in en boll men det räckte inte hela vägen fram.

Målskyttar
Hammarby IF: Erik Israelsson, Alex
Gefle IF: Johan Bertilsson

Helsingborgs IF – IFK Göteborg 1-3

IFK Göteborg gästade Olympia och var numret större än sin motståndare Helsingborgs IF. 1-0 stod sig till gästerna i halvtid och 3-1 efter 90 minuter spel genom mål av Jakob Ankersen, Gustav Engvall och Patrik Karlsson Lagemyr. Mikael Dahlberg noterades för Helsingborgs enda mål i matchen.

Målskyttar
Helsingborgs IF: Mikael Dahlberg
IFK Göteborg: Jakob Ankersen, Gustav Engvall, Patrik Karlsson Lagemyr

Falkenbergs FF – Kalmar FF 1-2

Falkenbergs FF tog ledningen på hemmaplan efter knappa halvtimmen spelad genom David Svensson men sedan klev Kalmar FF:s  Marcus Antonsson ännu en gång fram som matchvinnare för sitt lag. Strax innan halvtidsvilan passade han fram till kvitteringsmålet och det avgörande satte han själv efter 57 minuter spel. Falkenberg kunde inte fixa ett delat resultat i slutet trots flera goda chanser.

Målskyttar
Falkenbergs FF: David Svensson
Kalmar FF: Tobias Eriksson, Marcus Antonsson

IFK Norrköping – IF Elfsborg 0-0

Mållöst på Östgötaporten i Janne Anderssons sista match som manager i IFK Norrköping innan han träder in som ny svensk förbundskapten. I slutet av matchen hade IF Elfsborg en boll som var ytterst ytterst nära att segla över mållinjen, men 0-0 stod sig från den första till den sista signalen.

BK Häcken – Djurgårdens IF 3-1

BK Häckens fina form håller i sig och i den tolfte omgången slog man Djurgårdens IF med 3-1 i en händelserik match. Paulinho bar Hisingeklubben på sina axlar ännu en gång och stod för två mål.