Uppgifter: Mutumba på väg till AIK

Martin Mutumba kan återvända till AIK

Martin Mutumba är just nu klubblös efter att hans avtal med iranska Rah Ahan gått ut. Nu avslöjar fotbollskanalen.se att det kan bli en återkomst i AIK för bolltrollaren från Uganda. Enligt uppgifter till fotbollskanalen ska förhandlingarna redan vara långt gångna. 

Det finns nog ingen lika stor publikfavorit bland AIK-anhängarna som Martin Mutumba. Efter ett och ett halvt år utomlands kan bolltrollaren från Uganda nu vara på väg tillbaka till Solna-klubben. Enligt fotbollskanalen.se förhandlar just nu de båda om en möjlig comeback i den svart-gula tröjan. Enligt sajten ska de ha ett möte nu i veckan för att diskutera en möjlig återkomst.

– Martin är klubblös och jag är säker på att han kommer att spela i AIK igen, men när det blir vet jag inte. Vi får se när det passar för alla parter, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Kan ersätta Bahoui

Martin Mutumba har varit i AIK i tre sejourer och var högst delaktig i klubbens SM-guld 2009. I Januari 2014 lämnade han Solna för Turkiet och Rizespor. Där blev sejouren kortvarig och han flyttade vidare till Orduspor. Inte heller där lyckades den igår 30 år gamle Mutumba, istället gick resan vidare till iranska Rah Ahan, där hans kontrakt nyligen utgått. Mutumba har även representerat finska Inter Turku och ungerska Videoton. Den dribblingsskicklige mittfältaren har dock inte lyckats lika någon annanstans som han gjort i AIK.

Björn Wesström är fåordig när fotbollskanalen frågar om man ska försöka lösa en övergång redan i sommar och svarar på frågan att han i nuläget inte vill spekulera i det.

AIK:s Nabil Bahoui har ryktats vara på väg utomlands ett tag och möjligen är det Mutumba som ska ersätta den svenske landslagsmeriterade mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply