Officiellt: Rikard Norling tar över AIK

Officiellt: Rikard Norling tar över AIK

De senaste dagarnas mediestorm över

Det har varit ett par svajiga dagar i AIK-lägret, med det obekräftade ryktet om att tränare Andreas Alm skulle få sparken hängandes i luften, något som gjorde officiellt imorse och den nye efterträdaren är nu klar – Rikard Norling.

Det har under en längre tid talats om att Andreas Alm kan komma att ryka. Sportbladet rapporterar om att det har satts väldigt hög press på AIK:s huvudtränare om att vinna guld, annars är det ut med huvudet före. Med AIK på en niondeplats för nuvarande sägs ledningen verkligen inte vara nöjda. Vidare skall det inte ha funnits någon vidare bra relation mellan Alm och klubbens styrelse, vilket var det som tillslut fick bägaren att rinna över. Enligt ryktena i media skulle Alm fått sparken redan igår, men då var tränaren på Karlberg och tränade med laget som vanligt.

-Att få sparken. Det är ett väldigt svårt begrepp. Avskedad, alltså. Då måste man ju ha gjort något riktig galet, sade han bland annat igår till Sportbladet som svar på mediaryktena som cirkulerade.

Istället kommer Rikard Norling tillbaka som huvudtränare för AIK, vilket klubben gjorde officiellt under förmiddagen. Norling har tidigare tränat Stockholmsklubben mellan 2005 och 2008. Han gick sedan över till att träna Malmö FF mellan 2011 och 2013, där han bland annat fick ta SM guld med klubben. Därefter bar det av till den norska klubben Brann, som han dock fick sparken av för ett år sedan och har sedan dess varit utan jobb. Men nu bär det av tillbaka till välkända trakter för 44åringen. SportExpressen rapporterar om att Norling skall ha skrivit på ett avtal över 3,5 år som sträcker sig fram till 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply