Dickson Etuhu åtalas för Stureplan-bråket

AIK:s Dickson Etuhu kan hamna i fängelse efter åtal

För två veckor sedan bekräftade AIK att det var Dickson Etuhu som var den fotbollsspelaren som hade hamnat i bråk med några ordningsvakter på Stureplan. Nu står det klart att Etuhu åtalas och kan hamna i fängelse.

Dickson Etuhu hade en fin säsong i AIK och imponerade enligt många. Många hade tvivlat på om nigerianen fortfarande hade någon glöd i sig men han visade sig vara en nyttig spelare för AIK som länge var med i kampen om guldet. Men efter säsongens slut har fokus istället hamnat på annat håll.

Det var för två veckor sedan som Dickson Etuhu hamnade i bråk på Stureplan och bekräftade själv att det var han. Efter att undersökningen om det blir åtal eller inte äntligen har avslutats står det klart att Etuhu åtalas och att han riskerar fängelse.
– Det kommer inte jag att ta någon slutgiltig ställning till förrän jag har hört alla inblandade lämna sina slutversioner och de gör de vid huvudförhandlingen. Men rent allmänt kan jag säga att det är ett brott där straffet ofta bestäms till fängelse, säger åklagaren Hans Ranholm enligt Fotbollskanalen.

Finns övervakningskamera som bevis

Det mest framstående beviset är den övervakningskameran som ska ha fångat hela sekvensen där Etuhu går fram och bråkar med en ordningsvakt. Han ska ha sagt orden ””I’m fucking famous and you’re fucking gonna regret this, you’re a dead man” och ska även ha uppträtt hotfullt mot tjänstemannen.

När rättegången sätts igång är ännu inte klart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365