”Alexander Isak kommer bli en av de bästa i världen”

"Alexander Isak kommer bli en av de bästa i världen"

Alexander Isak hyllas av före detta Napoli-spelaren

Enligt SportExpressen som hänvisar till Calciomercato säger den tidigare Napoli-spelaren att Alexander Isak kommer bli en av de bästa anfallarna i världen.

Europas storklubbar står på kö för att värva Alexander Isak i vinter. Spelaren som har kontrakt med AIK till och med sommaren 2018 följs bland annat av Real Madrid och i en period där det fortfarande är oklart var anfallaren kommer hamna efter vinteruppehållet får han ta emot hyllningar. Denna gången är det den före detta Napoli-spelaren Salvatore Bagni som hyllan den svenske supertalangen, samtidigt som han hoppas på att värva Isak.

– Napoli borde sikta in sig på att värva Alexander Isak från AIK. Han kommer snart bli en av de absolut bästa anfallarna i världen, säger han till Gazzamercato.it enligt SportExpressen.

Samma tidning skriver även att Napoli inom kort kommer lägga ett bud på spelaren som kan bli Sveriges dyraste spelare någonsin. Det är oklart hur mycket den italienska storklubben är beredda att betala för Solna-sonen men tidigare sägs AIK ha tackat nej till 10 miljoner euro från Real Madrid.

SE ÄVEN: AIK lönelista 2016/2017

”Åtta miljoner euro räcker inte för Alexander Isak”

Enligt Ajaxs sportchef Marc Overmars räcker det inte med åtta miljoner euro för att värva Ulriksdalssonen.

–  Tidigare kunde vi köpa Christian Eriksen för 1,5 miljoner euro, Viktor Fischer för 1,2. Men den tiden är förbi, säger han och fortsätter:

– I Sverige spelar en 17-årig forward. Han får man inte ens för åtta miljoner (euro).

Overmars avslöjar inte om den holländska toppklubben lagt ett bud på Isak eller inte, men det mesta tyder på att man frågat efter spelaren då man är väl medvetna om prislappen.

AIKs sportchef Björn Wesström vill inte kommentera andras uttalanden om 17-åringen.

– Jag kan bara ge ett generellt svar. Vi kommenterar egentligen inte andras uttalande över Alexander Isak, över huvud taget, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

– Läget är som det är och vi kan konstatera att många som tycker och tänker och uttalar sig. Vi ser och hör det också. Det får stå oemotsagt, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply