bet365

AIK kan sälja Alexander Isak – Liverpool intresserade

AIK kan sälja Alexander Isak snart – Liverpool intresserade

Talangen är oerhört uppskattad

AIK:s supertalang, den nyblivne 17åringen Alexander Isak, har uppmärksammats av flertalet stora klubblag ute i Europa och AIK:s sportchef Björn Wesström tror inte att talangen stannar särskilt länge till.

AIK ligger precis utanför guldstriden i Allsvenskan och kommer få det svårt att hinna utmana IFK Norrköping eller Malmö FF på topp innan serien är slut, men de kommer att kunna spela om Europaplats i alla fall. Men vad det snackas än mer om än guldstriden i Allsvenskan just nu är AIK:s unge supertalang Alexander Isak.

Den nyblivne 17åringen har under den gångna säsongen i år fått sitt stora genombrott i AIK. I februari blev han klubbens yngsta målskytt någonsin i en tävlingsmatch efter hans mål i svenska cupen, därefter blev han AIK:s yngste allsvenska målskytt någonsin i april då han gjorde ett mål mot Östersund. Därefter har det bara rullat på och Isak har kompletterat med ytterligare fem allsvenska mål, och så sent som förra veckan utgjordes han till matchhjälte efter sina två mål mot Djurgården som gav en stark derbyseger på hans 17-årsdag.

Detta har gjort att 17åringen har blivit mycket intressant, dels i Allsvenskan men även på den internationella scenen. Klubbar som Real Madrid och Barcelona ryktas vara efter honom, såväl som Leicester City och Liverpool rapporterar Metro. Att det finns intresse är ingenting som AIK:s sportchef Björn Wesström förnekar.

– Utifrån de klubbar som besöker oss och är på våra matcher så finns det anledning att tro att det finns relevans i skriverierna som är just nu, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Wesström säger vidare att han aldrig under sin tid i den stockholmska klubben varit md om ett liknande intresse för en spelare, med klubbar på en så hög nivå som kommer för talangens skull.

– Det blir en gissning som är oerhörd svår. För att kapitalisera på framgången han har nu så är det de två närmaste fönsterna som avgör. Han kan ju försvinna för högre summa efter det, men eftersom situationen är som den är nu, han har precis slagit igenom, och för att nyttja farten i det är det nog nu eller i nästa fönster som han kommer att säljas, svarar Wesström på frågan om hur länge den unge talangen kommer att stanna i klubben.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter finns det ingen utköptsklausul i Isaks nuvarande AIK-kontrakt.

– Vad som står i avtal är mellan AIK och spelaren. Det är inget jag kommenterar i media, säger Wesström.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply