Sverige klättrar på nya FIFA-rankingen

Sverige klättrar på nya FIFA-rankingen

En ny FIFA-ranking har kommit ut och Sverige avancerar

Sverige har spelat två landskamper nyligen och det blev seger både mot Luxemburg och Bulgarien. Det innebär också att man avancerar på den nya FIFA-rankingen – från plats 41 till plats 39.

De senaste åren har Sverige fallit som en sten på FIFA:s världsranking. Även om rankingen inte ger en helt ärlig syn på hur bra landet faktiskt är så är det en största och mest pålitliga officiella landslagsrankingen som finns. Men frågetecken för rankingens egentliga substans höjs när länder som Uzbekistan ligger före både Serbien och Japan.

Den senaste FIFA:rankingen släpptes under torsdagen i och med det förra landslagsuppehållet tog slut förra veckan. Inga större skrällar eller förändringar har ägt rum, i alla fall inte på den övre delen av världsrankingen. Argentina fortsätter vara 1:a, Tyskland avancerar till en andraplats och Brasilien är tillbaka i topp 3.

Betydligt mörkare är det för våra grannländer som alla slår bottenrekord. Danmark ligger på plats 50, Norge ligger på en 81:a plats efter bland andra Färöarna och Finland placerar sig på plats 101. Island ligger högst upp bland våra grannar på en 21:a plats.

Topp 20 och andra intressanta länder

1. Argentina

2. Tyskland

3. Brasilien

4. Belgien

5. Colombia

6. Chile

7. Frankrike*

8. Portugal

9. Uruguay

10. Spanien

11. Wales

12. England

13. Italien

14. Schweiz

15. Polen

16. Kroatien

17. Mexiko

18. Costa Rica

19. Ecuador

20. Nederländerna*

————————–

21. Island

39. Sverige

50. Danmark

77. Vitryssland*

81. Norge

89. Bulgarien*

101. Finland

130. Luxemburg*

*Sveriges motståndare i VM-kvalet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply