Svensson sågar Hamrén

Anders Svensson, Sveriges meste landslagsman med sina 148 landskamper, har alltid gjort sig känd för sin frispråkighet. Nu ger veteranen Erik Hamrén rejäl kritik i Olof Lundhs podcast på Fotbollskanalen.

 – Han kom in med en väldig energi och ville förändra och ville visa mod och att vi måste försöka. Det blev en jävla smäll Holland borta och efter det så tycker jag att det här entusiastiska och det här nya försvann mer och mer och att det hette att vi får inte göra misstag och att vi blev straffade, säger Svensson och fortsätter med att kritisera Hamréns ärlighet.

– Jag vill påstå att Erik tar mer samtal än Lasse, men jag vet inte om Erik säger så ärliga saker alltid. För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom. Det fungerar inte så i en grupp liksom, det är bättre att vara rak och ärlig och säga att han är bättre än dig, säger mittfältaren. 

37-åringen är även kritisk mot Hamréns snabba ändringar i startelvan, framförallt fick petningen av Bundesligabacken Oscar Wendt efter förlusten mot Ungern 2011 Elfsborgsmittfältaren att ilskna till. 

– Efter den matchen, inte nog med att han inte spelar nästa match, och då hade Oscar varit riktigt bra i sju, åtta matcher i rad, men efter den matchen hamnar Oscar på läktaren. Det är lite svårt att motivera att man ska prata om mod och försöka och visa mod och försöka spela men om du gör en dålig match är du på läktaren. Det blir lite en sådan signal, avslutar Svensson. 

Anders Svensson åkte ofta ut och in ur Erik Hamréns startelvor innan han efter förra årets playoff-förlust mot Portugal valde att avsluta sin landslagskarriär. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply