Svenska talangen till Schalke?

Christian Rubio Sovodedov började spela för Djurgården redan som 7-åring, men efter hela tio år i den allsvenska klubben ser det nu ut som om han till slut lämnar för ännu större äventyr. Expressen skrev nämligen tidigare idag att Djurgården och Bundesliga-femman Schalke 04 har kommit överens om en övergång för 17-åringen, som trots sin ringa ålder redan har hunnit spela sex allsvenska matcher för Stockholmslaget.
 
Mittfältaren var redan tidigare under hösten i Schalke för att provträna med klubben, en sejour som ska ha gett ett positivt intryck hos båda parter. Efter att förhandlingarna mellan Schalke och Djurgården nu ser ut att vara klara, är det enligt tidningen Simodedov själv som får välja om han vill stanna i Sverige eller flytta ner till Tyskland. Om svensken väljer det sistnämnda alternativet kommer han troligtvis att placeras i klubben u19-lag. 
 
Någon som ännu inte verkar veta hur det hela kommer att sluta är Djurgårdens ordförande Bosse Andersson, till Expressen säger han.
 
Han har varit där nere och tränat och gjort ett bra intryck. Sedan om det blir affär eller inte det får framtiden utvisa.”
 
 
 
 
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply