Superettansummering: Omgång 1

Varje omgång av Superettan ger Silly Season er den viktigaste information om den senaste omgången, här nedan följer omgång 1.

Varberg – GAIS 3-1

Mål: 1-0 Självmål, 1-1 Joel Johansson, 2-1 Alexander Mellqvist, 3-1 Gabriel Altemark-Vanneyr

Utvisning: Kenneth Gustafsson, GAIS

Kommentar: Det blev en tuff start i första omgången för GAIS som måste hitta en vinnarmentalitet för att inte sluta som Trelleborg förra säsongen. Vann endast en match ifjol och måste börja vinna matcher för att klara av klubbens ambitioner att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Östersund – Assyriska 1-1

Mål: 0-1 Amin Nazari, 1-1 Tobi Joseph

Kommentar: Den nyligen inlånade MFF-mittfältaren Amin Nazari presenterade sig direkt i sin nya klubb och satte dit ledningsmålet för Assyriska efter bara sju minuter. Östersund åt sig in i matchen och lyckades kvittera i en för övrigt väldigt händelsefattig tillställning.

Landskrona – Degerfors 1-0

Mål: 1-0 Amethyst Bradley Ralani

Kommentar: Degerfors riskerar att bli ett bottenlag den här säsongen och ser framförallt tunna ut på anfallssidan. Landskrona har däremot ett starkt lag den här säsongen och kan utmana i toppen ordentligt sedan Henrik Larsson tillträdde som tränare, men nu tränas man av Jörgen Pettersson.

Ängelholm – Brage 0-2

Mål: 0-1 Peter Nilsson, 0-2 Mats Moldskred

Kommentar: Brage visade varför många snackat upp dem inför säsongen och vann direkt med Conny Karlsson vid rodret. Ängelholm hade två skott i ribban, men i övrigt var segern till Brages favör ganska rättvis och Borlängegänget kanske blir att räkna med redan den här säsongen.

Sundsvall – Jönköpings Södra 0-3

Mål: 0-1 André Calisir, 0-2 Tommy Thelin, 0-3 Robert Gojani

Kommentar: Tuff start i återkomsten för Sundsvall som släppte in samtliga tre mål mellan minut 52 och 67. Jönköping inledde förra säsongen väldigt bra och kan se ut att göra det igen. Frågan är om de orkar hela säsongen den här gången.

Ljungskile – Hammarby 0-0

Kommentar: Ljungskile skapade flest chanser, Hammarby hade mest boll och av det blev det inga mål i den här matchen som spelades på Borås Arena eftersom Markbygg Arena inte blev godkänd för spel. Man kan ställa högre krav på Hammarby den här säsongen med den spelartrupp man har.

Örebro – Värnamo 2-0

Mål: 1-0 Alhassan Kamara, 2-0 Mohammed Saeid

Kommentar: Örebro var de ända av de nya lagens från Allsvenskan som vann den här omgången och har en del profiler kvar som Shpetim Hasani, Samuel Wowoah och Alhassan Kamara kryddat med Erik Lund och Oscar Jansson som nyförvärv. Värnamo får det tufft med nye tränaren Sören Åkeby och kämpar för sin existens i Superettan.

Örgryte – Falkenberg 0-2

Mål: 0-1 Johan Svahn, 0-2 Stefan Rodevåg

Kommentar: Falkenberg fick revansch mot nykomlingen efter att Örgryte slagit ut Falkenberg ur Svenska Cupen och det var övertygande. Bortalaget bombarderade Abrahamsson i Örgrytemålet och vann fullt rättvist. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365