Straffmål avgjorde för Celta Vigo

Celta Vigo och Sevilla möttes i en kamp som länge såg ut att bli mållös, men det ändrade Nolito på. Sent i matchen fick hemmalaget en straffspark som han säkert satte. Celta Vigo vann med 1-0.

Den första halvleken mellan Celta Vigo och Sevilla var väldigt chansrik. Båda lagen låg på för ett mål och det var bortalaget som först fick in bollen. Gameiro var det som fick in bollen, men han blev avvinkad för offside. Endast tre minuter senare hade Gameiro ett friläge, men hemmalagets målvakt Yoel gjorde en fin benparad. Celta Vigo hade också en del lägen, men lagen gick till paus med ett mållöst resultat.

I den andra halvleken hände det inte mycket. Båda lagen låg på för ett ledningsmål men varken Celta Vigo eller Sevilla hittade någon klar målchans. Den bästa målchansen landade tillslut hos hemmalaget. Efter ett inlägg träffade de ribban och på returen sköts bollen över. Matchens helt klart bästa målchans än så länge. Men i den 87:e minuten fick Celta Vigo straff. Bollen studsade upp på en hand och domaren valde att peka på straffpunkten. Nolito tog vara på straffsparken och Celta Vigo gick hem med alla tre poängen efter en 1-0-seger.