Straff avgjorde på Strandvallen

I vårsolen strax utanför Sölvesborg, tog det gulklädda hemmalaget, Mjällby AIF, emot östgötarna från Norrköping på Strandvallen. En jämn och tät match, där det vitklädda hemmalaget skulle dra det längsta strået och åka hem med samtliga tre poäng.

Men det var blekingarna och deras hemmasupportrar som skulle få jubla först. När ett inlägg från vänster skruvades in i boxen, fick David Wiklander en olycklig styrning på bollen som for in bakom en ställd och chanslös Nilsson i Peking-målet.

Efter 45 spelade minuter var det hemmalaget som satt i förarsätet i en jämn och tät halvlek. Men några minuter in i akt två, var det utjämnat. Efter slarv i hemmarförsvaret snappade Martin Smedberg-Dalence upp bollen och slog ett inlägg Christopher Nilsson Telo fick träff på från snäv vinkel.

Bara minuter därpå ville hemmalaget ha straff. Efter att Haris Radetinac fallit tämligen enkelt i straffområdet, ropade de gulklädda, men någon chans från elva meter fick de inte. I matchens 69:e minuten var det istället gästerna från Östergötland som fick chansen från elva meter, när Mattias Asper missbedömde sin utrusning. Gunnar Heidar Thorvaldsson var hur säker som helst när han satte sitt IFK Norrköping i ledningen, med tjugo minuter kvar på matchuret.

Hemmalaget hade två kanonlägen att kvittera tillställningen, men de vitklädda gästerna lyckades hålla undan och segra med siffrorna 1-2 trots att den olycklige Wiklander visades ut i matchens 87:e minut.