Storseger för Valencia i derbyt

Inför söndagens sammandrabbning mellan Villarreal och Valencia gick bortalaget in med en storform och vid seger skulle man faktiskt ligga på en delad andraplats, en poäng bakom Real Madrid.

Villarreal däremot kom från det snöpliga nederlaget borta mot Sevilla i förra omgången när man tappade 0-1 till 2-1 i slutminuterna och vid vinst skulle man fortfarande ha ett bra häng på toppstriden.

Men det började inte bra för hemmalaget. Efter ett inspel från högerkanten hade en hemjobbande Manu Trigueros oturen att stöta in bollen vid den bortre stolpen till en bortaledning, detta efter 6 minuter spelade på El Madrigal.

Resten av första halvleken förde Villarreal spelet utan att komma till några riktiga farligheter. Andra halvleken fortsatte i samma stil ända till den 54:e minuten när den unge mittbacken Shkodran Mustafi dök upp och nickade in Pablo Piattis inlägg till 0-2 för Valencia.

När samme Mustafi lyckades pricka in sitt andra mål tio minuter senare efter en hörna kändes matchen död och den edna tröst för hemmafansen var Manu Trigueros reducering med två minuter kvar av ordinarie matchtid.