Stockholmsklubbarna vill byta konstgräsplanen

Tele2 Arenas matta kan läggas om

Efter endast en och en halv säsong klagar Hammarby och Djurgården på konstgräsmattan på sin nya arena och enligt arenabolaget SGA kommer man troligen att byta ut den, om klubbarna vill.

Tele2 Arenas matta är inte speciellt uppskattad av Hammarby och Djurgården. Enligt FotbollDirekt.se ska de båda klubbarna vilja lägga en ny och bättre matta, dock har man inte skickat in någon skriftlig ansökan, detta enligt SGA som äger arenan.

– Kommer Djurgården och Hammarby in med en skriftlig begäran så självklart kommer vi lyssna, säger SGA:s kommunikationsansvarige Daniel Stålbo till FotbollDirekt.se.

Som underlag har man inte bara klubbens egna upplevelser. Efter varje säsong får spelare från olika lag rösta om vilket underlag som är bäst och efter säsongen 2015 står det klart att Tele2 Arena är den stadion med sämst matta.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad har efter det att resultaten från undersökningen offentliggjorts berättat om planer att man tillsammans med Djurgården planerar att byta ut konstgräsmattan.

– Vi har ju märkt att mattan blivit mer sliten allt eftersom. Och det är klart att det finns påtryckningar både från vår och Djurgårdens sida om en tidigarelagd omläggning, sade Jingblad till FotbollDirekt.se.

Ännu har man inte skickat in någon formell ansökan, men SGA:s kommunikationsansvarige Daniel Stålbo säger att man är öppen för förslaget om de båda klubbarna skulle höra av sig.

– Vad jag vet så har det inte kommit in någon begäran om det. Men när det gör det så kommer vi självklart sätta oss ner tillsammans med Djurgården och Hammarby fastighetsägaren och titta på det. Kommer det in en begäran om det, då kommer vi lyssna, säger Stålbo till FotbollDirekt.se.

– Vi kommer inte att agera bara för att vi hamnar näst sist i någon undersökning, utan det handlar om vad våra hyresgäster Hammarby och Djurgården vill. Det är inget hysch-hysch kring det här, utan kommer det in en skriftlig begäran så självklart sätter vi oss ner och diskuterar det.

Hur svårt eller enkelt är det att byta matta nu till nästa säsong?

– Framför allt handlar det om tajming, att hitta en tidpunkt som passar. Vi har en del andra evenemang här framöver, bland annat kommer vi lägga is till kommande evenemang (bl a bandyfinalen). Så det är svårt att svara på i nuläget, först måste klubbarna komma in med en skriftlig begäran.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply