Zinedine Zidane vill värva N’Golo Kante

Zinedine Zidane vill värva N’Golo Kante

Har bett klubben att de genomför värvningen

Enligt rapporter från Spanien så skall Real Madrids tränare Zinedine Zidane vara väldigt benägen att värva Leicester Citys framstående mittfältare N’Golo Kante som jagas av flertalet storklubbar ute i Europa.

Leicester Citys mittfältare N’Golo Kante har under de senaste månaderna kommit att bli av intresse för flertalet stora klubbar ute i Europa. Efter sina insatser i Leicesters Premier League-titelvinst och sitt starka tillskott i EM 2016 i Frankrike för värdnationen Frankrike har intresset enbart ökat för den 25årige centrale mittfältaren och flertalet klubbar sägs vara villiga att betala Kantes utköpsklausul som enligt DailyMail sägs ligga på 20 miljoner pund.

Enligt rapporter från de spanska tidningarna Marca och AS så sägs Real Madrids tränare Zinedine Zidane vara väldigt benägen att värva mittfältaren och skall ha bett klubben om att se till att affären blir av. Zidane tros vilja stärka innermittfältet då han enbart har Casemiro tillgänglig för den position som han har tänkt ut. Real sägs ha haft ögonen på den tuffe och energiske Kante sedan januari i år.

25åringen har en fantastisk säsong bakom sig i Leicester, där han otroligt nog fick vinna ligan med den lilla klubben samt presterade starkt på en individuell nivå. Kante hade den högsta siffran av brytningar i Premier League 2015-16 och var en av fyra stycken Leicesterspelare som blev upptagna i PFA årets lag.

Han blev uppkallad till det franska landslaget i våras och blev även inkluderad i Didier Deschamps 23-mannatrupp till EM 2016 i Frankrike där han fick starta mot Rumänien, Albanien och Irland. Efter att ha fått två gula kort kommer han dock inte vara tillgänglig för Frankrikes match mot Island på söndag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply