Uppgifter: Paul Pogba till Real Madrid

Uppgifter: Paul Pogba till Real Madrid

Rapporteras vara nära en övergång

Det ryktas häftigt i spanska och italienska medier om att en övergång för Paul Pogba från Juventus till Real Madrid ligger väldigt nära efter flera års intresse från spanjorernas håll.

Den franske mittfältaren Paul Pogba har under en längre tid omgetts med rykten angående sin framtid. Sedan han kom till sin nuvarande klubb Juventus för fyra år sedan har han vunnit den italienska ligatiteln varje år och har även varit med och utmanat i Champions League där de förrförra året kom till final som de dessvärre förlorade mot Barcelona. Juventus är en framgångsrik och stark klubb men Pogba verkar vara ute efter att söka sig nya utmaningar och klubbarna söker honom. Manchester United är en av klubbarna som starkt har kopplats ihop med fransmannen, då han tidigare spelat där.

Nu rapporterar den spanska tidningen AS dock att en övergång till Real Madrid inte ser alltför otrolig ut för fransmannens del. Zinedine Zidane skall vara väldigt intresserad av Pogba, som han anser passar perfekt in i laget med sin unga ålder men ändå har stor erfarenhet av eliten och är en stor potential media-attraktion. Vad som ser ut att jobba i Madrids favör gällande en värvning av fransmannen är det faktum att Juventus sägs vara riktigt intresserade av Isco, där ett byte kan sänka övergångsssumman rejält. Football-Italia rapporterar vidare att en möjlig affär skulle innebära att Juventus får äganderätt över Alvaro Morata plus en utlåning av Mateo Kovacic. Summan det skulle landa på beräknas uppgå till cirka 120 miljoner euro.

Tv-kanalen La Sexta i Spanien rapporterar om att Pogbas agent Mino Raiola kommer kräver 10% av transfersumman. Dessutom kommer han, enligt rapporter, att kräva 10% av spelarens lön under spelarens kontrakt, vilket innebär att han tjänar 10% av det som hans klient tjänar så länge denne står under kontrakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply