Uppgifter: Makter inom Barcelona vill ha bort Lionel Messi

Uppgifter: Makter inom Barcelona vill ha bort Lionel Messi

Före detta presidenten uttalar sig

Enligt den gamle Barcelonapresienten Joan Laporta så skall det finnas makter inom FC Barcelona som vill ha bort Lionel Messi från klubben och därför har han inte fått nog med stöd i sin rättegång gällande skattebedrägeri.

FC Barcelonas superstjärna Lionel Messi står anklagad inför skattebrott och genomgick precis en lång rättegång i frågan. Vad som kom upp och var tydligt var att stödet från hans klubb Barca inte var där. Rapporter från Spanien, bland annat Football-Espana, menar nu på att det handlar om makter inom Barcelona som inte vill ha kvar den profilerade anfallaren i klubben.

Före detta presidenten Joan Laporta har gått ut och sagt att ”vissa makter” i Barcelona vill ha Lionel Messi ut ur klubben. Laporta anklagade Josep Maria Bartomeu, Barcelonas nuvarande president, och hans ledning för att ha svikit Messi under hans rättegång och skatteproblem. Den gamle presidenten fortsatte och menade på att det rör sig om en konspiration bakom scenerna på Camp Nou som riktar sig mot att tvinga den argentinske anfallaren att lämna klubben.

– Det finns vissa makter [i Barca] som vill att Messi inte längre skall vara en Barcaspelare, sade Laporta till Catalunya Radio.

– Vad rättssystemet säger är respektabelt, men vad är tydligt är att Messi betalar sin skatt och betalar mycket [till spanska staten]. För mig är Barcelona mer än en klubb, som jag hade äran att leda. [Min] modell fungerade för det gjorde klubben mer igenkännbar och älskad. Oturligt nog så är det inte längre fallet, avslutade Laporta.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply