Mittbacken kan bli klar för Real Madrid idag

Huvudstadsklubben vill slutföra övergången för Real Zaragozas 18-åring under torsdagen

Real Madrid och Real Zaragoza kan komma att slutföra övergången för 18-årige Jesús Vallejo under torsdagen. Enligt spanska AS innehåller affären en överenskommelse om att spelaren stannar i Zaragoza på lån i ytterligare en säsong.

Jesús Vallejo är fostrad i Real Zaragoza och flyttades inför den gångna säsongen, som 17-åring, upp till A-laget. Vallejo tog där plats direkt och har under säsongen spelat hela 34 matcher för klubben som slutade på sjätteplats i den spanska andradivisionen. Sjätteplatsen ledde till ett kvalspel till La Liga, där Zaragoza dock missade uppflyttning efter finalförlust genom bortamålsregeln i dubbelmötet mot Las Palmas.

Efter den gångna säsongens genombrott har storklubben Real Madrid fått upp ögonen för Vallejo, som även är kapten i det spanska U19-landslaget och har spelat en match för landets U21-lag. På senare tid har Real Madrid intensifierat jakten på 18-åringen och på torsdagen skriver spanska AS att huvudstadsklubben hoppas kunna göra klart med spelaren under dagen.

Zaragoza kräver 57 miljoner kronor

Innan en övergång kan genomföras måste dock klubbarna komma överens om den ekonomiska ersättningen. Real Madrid uppges ha erbjudit ungefär 43 miljoner kronor för Vallejo, och ytterligare 9,5 miljoner i bonusar, men Zaragoza uppges kräva ungefär 57 miljoner kronor.

Dessutom ska affären innehålla en överenskommelse mellan klubbarna om att försvararen lånas ut till Zaragoza under den kommande säsongen, som klubben alltså kommer att spendera i andradivisionen, samtidigt som de har möjligheten att köpa tillbaka Vallejo för 66 miljoner kronor om de avancerar till La Liga. I detta fall skulle Real Madrid därefter ha en återköpsklausul på spelaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply