Officiellt: Sevilla bekräftar värvning av Franco Vazquez

Officiellt: Sevilla bekräftar värvning av Franco Vazquez

Sevilla värvar in offensiv förstärkning

Det spanska La Ligalaget Sevilla har idag bekräftat att de värvat in den italienske attackerande mittfältaren Franco Vazquez från italienska Palermo på ett kontrakt som sträcker sig fem år.

Sevilla har gjort en stark säsong och även om de inte har varit excellenta i La Liga så har de ändå lyckats med att slå igenom på den internationella scenen ännu en gång. När Sevilla i våras slog Liverpool i Europa Leaguefinalen var det tredje året i rad som de lyckades med att ta hem trofén. Deras starka framträdande har dock fått många klubbar att se sig om efter deras spelare och det är ett vist drag att förstärka på nödvändiga positioner under transferfönstret.

Sevilla har själva gjort officiellt på sin Twitter att de nu har värvat in en attackerande mittfältare, Franco Vazquez, från italienska laget Palermo. Det rör sig om ett kontrakt som sträcker sig fem år och spelaren har ännu inte gjort någon medicinsk undersökning, det väntas dock gå utan några större komplikationer. Enligt ESPN så sägs dealen kosta ungefär 15 miljoner euro plus bonusar.

De skriver vidare att italienaren Vazquez, som har en italiensk mamma och en argentinsk pappa, redan är på plats i Florida där laget är på träningsläger och han är redo att möta upp med sina nya lagkamrater. 27åringen var under kontrakt med Palermo till juni 2019.

Vazquez har även spelat för Italien, då han med sina två pass kunde välja vilket land han ville representera och valde då Italien, men har enbart gjort två matcher hittills.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply