Officiellt: Alvaro Morata återvänder till Real Madrid

Officiellt: Alvaro Morata återvänder till Real Madrid

Planen är att sälja anfallaren vidare

Real Madrid har använt sig av återköpsklausulen i Alvaro Moratas kontrakt och värvar nu tillbaka anfallaren från Juventus i Italien där han har tillbringat de senaste två åren.

För två år sedan sålde Real Madrid Alvaro Morata till Juventus, men var noga med att lägga in en återköpsklausul i kontraktet vilket innebar att Real kunde köpa tillbaka spelaren. Två år senare väljer det spanska huvudstadslaget att göra just detta. Real Madrid skriver på sin officiella hemsida att de har valt att utnyttja klausuren för att köpa tillbaka Morata och att han kommer att ansluta till laget för försäsongsträningen under ledarskap av Zinedine Zidane.

Den engelska tidningen The Mirror rapporterar att Madrid betalar Juventus 24 miljoner pund för spelaren. Men de skriver vidare att Zidane inte förväntas ha några planer att använda Morata i a-laget utan de sägs planera att sälja honom vidare direkt, som de har gjort med tidigare spelar som Alvaro Negredo, Roberto Soldado och Samuel Eto’o. Prislappen sägs komma att hamna på 60 miljoner pund, något som rapporteras redan ha skrämt bort intressenterna Arsenal. Londongrannarna Chelsea och Manchester United skall fortfarande vara intresserade.

Antonio Conte, blivande tränare i Chelsea efter EM 2016, var en del av beslutsfattandet som gjorde att Morata gick till Juventus 2014 innan Conte chockerande lämnade klubben och han sägs fortfarande vara en beundrare av anfallaren.

– Jag hoppas att min framtid kan bli uppklarad så snabbt som möjligt, för att veta om jag kommer stanna eller gå. Där de vill ha mig mest, det är där jag kommer vara, sade Morata om hela situationen innan EM.

Morata är en del av Spaniens EM-trupp som tar sig an Kroatien i kvällens sista spännand match i grupp D.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply