Phil Neville bekräftar att han lämnar Valencia

Phil Neville bekräftar att han lämnar Valencia

Efter enbart en säsong i klubben

Phil Neville kommer att lämna Valencia efter att nuvarande tränaren Pako Ayestaran fått sitt kontrakt förlängt med ytterligare två år men talar högt om klubben han lämnar.

Phil Neville kommer att lämna Valencia efter enbart ett år i klubben. Han blev från början tilldelad jobbet som Nuno Santos assisterande inför början av säsongen då Ian Cathro lämnade, och fick sedan ta över tillsammans med brodern Gary Neville efter det att Nuno fick sparken i december. Pako Ayestaran som kom till Garys tränarstab i februari tog sedan över tränarjobbet när Neville fick sparken i mars blev under veckan bekräftad som huvudtränare för ytterligare två år och det tog Phil Neville som ett tecken på att gå vidare.

– Jag tror uppenbart att med utnämningen av Pako som tränare, så tror jag att jag kommer lämna klubben och kolla efter andra möjligheter, sade han enligt den engelska tidningen Daily Mail.

– Jag lär fortfarande, jag är fortfarande ung i termer av tränarerfarenhet, men de senaste tre månaderna har jag samlat på mig mycket information. Jag känner bara för tillfället att mitt nästa jobb så tror jag att jag troligtvis vill vara på egen hand och vara min egen man, stå bakom mig själv och min egen förmåga.

– Det har varit en av de bästa upplevelserna – och inte bara av min fotbollskarriär.

– Jag älskade varje minut av det. Att komma iväg från upplevelsen med ett språk under bältet, med den upplevelse som jag har haft skulle förmodligen ta människor fem år att få uppleva. I termer av min generella utveckling som coach, förhoppningsvis som tränare, och som en person, kan jag inte tänka på en enda negativ sak om hela situationen, avslutade han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply