Uppgifter: Valencia nära Barcelonas Alen Halilovic

Uppgifter: Valencia nära Barcelonas Alen Halilovic

Vill värva den unge talangen från Barcelona

Valencia är nära att färdigställa en deal för den unge talangfulle Alen Halilovic som för närvarande spelar i Barcelona men är utlånad till Sporting Gijon.

Valencia är mycket nära att värva Barcelonas offensive mittfältstalang Alen Halilovic skriver Goal. 19åringen är för tillfället utlånad till Sporting Gijon som har gjort en ganska risig säsong i La Liga, med en 17:onde plats som resultat vilket innebar att de precis undvek nedflyttning. Flertalet andra klubbar i såväl Premier League som Bundesliga rapporteras vara intresserade men det ser ut som att det blir att den unge kroaten stannar kvar i La Liga med Valencia.

Det sägs att det handlar om en permanent övergång men att det kommer finnas en återköpsklausul i kontraktet, vilket innebär att Barcelona kommer att ha möjlighet att köpa tillbaka Halilovic efter två år och därefter står de även som förste klubb att kunna köpa tillbaka spelaren i ytterligare två år. Valencia hoppas på att kunna komma till en överenskommelse på 7 miljoner euro med en återköpsklausul på 20 miljoner euro, men Barcelona sägs hålla ut för en högre summa, 12 miljoner euro men med en lägre återköpsklausul på 15 miljoner euro.

Förhandlingar sägs fortgå och båda klubbarna hoppas att en överenskommelse kan nås innan söndagens Copa del Rey final mellan Barcelona och Sevilla, som även spelar Europa League final mot Liverpool på onsdagskvällen. Rapporter i Spanien säger att även Sporting Gijon var benägna att behålla mittfältaren men att Barcelona vill att Halilovic skall spela för ett formstarkare lag.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply