Zinedine Zidane står inför sin tuffaste uppgift någonsin

”Spelarna vill ha uppskattning – och även tränarna ibland”

Real Madrids franske tränare, Zinedine Zidane, står just nu inför sin allra tuffaste period som tränare för storlaget. Nu måste han, trots att resultaten och spelet hackar, hålla ihop de spanska giganterna.

Zidane har egentligen haft motorväg utan hastighetsbegränsning sedan tiden han anslöt sig som tränare i Real Madrid. Först och främst fick han ta över den hårt kritiserade Rafael Benitez, något som gjorde det betydligt enklare. Dessutom är han sedan spelarkarriären en klubbikon, vilket förstås var till en fördel.

Utöver det vann hann Champions League under fjolårssäsongen, klubbens elfte titel i CL, vilket gjorde honom till en ännu större legend i Los Blanos. Men nu har det börjat hacka rejält för Real Madrid, och Zidane får en viktig uppgift att lösa det.

”Även tränarna vill få höra att det gör det bra”

Efter att ha förlorat den första matchen på nästan 40 försök blev Sevilla för starka på bortaplan. Efter det vann Celta Vigo chockerande på Santiago Bernabeu i Copa del Rey, och den i den senaste ligamatchen kom Real Madrid undan med blotta förskräckelsen då Ramos gjorde två mål i 2-1-segern mot Malaga.

Nu rapporterar spanska Marca att Zidane får en viktig uppgift att lappa ihop laget igen, men Zidane själv manar till tålamod.

– Vi har gjort några svagare matcher, men det betyder inte att vi bör få utstå den här kritiken. Spelarna vill ha uppskattning för det de gör, och tro mig, det vill tränare också ha, sa Zidane på en presskonferens efter Malaga-matchen.

Utöver det är Marcelo och Luka Modric skadad, medan superstjärnan Cristiano Ronaldo har hamnat i en formsvacka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365