Uppgifter: Real Madrid höjer budet på David Alaba

Lista: 10 stjärnor som missar VM 2018

Bayern Münchens prislapp: 80 miljoner euro

Real Madrid har höjt sitt bud på David Alaba till 65 miljoner euro. Men summan är fortfarande långt under de 80 miljoner euro Bayern München kräver, som dessutom är angelägna att behålla sin stjärna. 

David Alaba hade inget lyckat EM-slutspel i Frankrike. Den österrikiske stjärnan kom aldrig in i spelet och det närmaste han kom ett avtryck var ett ribbskott i inledningen av första matchen mot Ungern. Alaba och Österrike åkte istället ut redan i gruppspelet – trots att laget hyllats inför mästerskapet – efter endast en poäng.
Man skulle kunna tro att Real Madrid, som visat stort intresse för 23-åringen, skrämts bort av Alabas flopp i EM – men så blev inte fallet. Istället höjer de regerande Champions League-mästarna nu sitt bud på stjärnan.

Höjer budet med 15 miljoner

65 miljoner euro ligger det nya budet på, uppger Madrid-tidningen AS. En höjning på cirka 15 miljoner från det tidigare budet. Zinedine Zidane ska se Alaba som en perfekt värvning tack vare Bayern München-spelarens mångsidighet. Vänsterback, central mittfältare och ”tia” är exempel på positioner Alaba både behärskar och spelat mer eller mindre frekvent på under det senaste året.
En defensiv mittfältare har länge varit på radarn för Zidane, som även uppges vilja värva N’Golo Kanté.

Långt under prislappen

Ska Real Madrid knyta till sig 23-åringen lär ett ännu högre bud dock krävas.
Bayern München har enligt tidningen satt en definitiv prislapp på 80 miljoner euro. Bud under det lär inte ens diskuteras, då Carlo Ancelotti är angelägen om att få behålla Alaba till nästa säsong. Tränaren ska ha utlovat en viktig roll i laget till Alaba.
Real ska i våras ha skickat dit en förhandlare, men inte lyckats få ner priset. En anledning till det höga priset är det femårskontrakt Alaba skrev på i våras.
Den höga övergångssumman ska sedan tidigare ha skrämt bort Barcelona, Manchester City och Manchester United från en värvning.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply