Uppgifter: Marco Asensio förlänger med Real Madrid

Uppgifter: Marco Asensio förlänger med Real Madrid

Talangen stannar till år 2023

Marco Asensio förlänger sitt avtal med Real Madrid. Spelaren kommer att stanna i klubben till sommaren 2023, skriver Marca.

Marco Asensio hade en imponerande säsong i Real Madrid. 21-åringen gjorde bland annat ett av målen i Champions League-finalen mot Juventus. Nu ser det ut som att talangens prestationer har belönat sig. Spanjoren har förlängt sitt avtal med Real Madrid och kommer att stanna i klubben till sommaren 2023, enligt Marca.

Asensios förra avtal med Real gällde till år 2022. Trots att mittfältaren hade många år kvar på det kontraktet så kände föreningen att det var nödvändigt att förbättra det, så att spanjoren kunde få en bättre lön. I och med det nya avtalet blir det dessutom svårare för andra klubbar att värva honom, då det innehåller en utköpsklausul på 35o miljoner euro.

Sedan år 2014

Den spanska spelaren har tillhört Real Madrid sedan vintern 2014. Till en början var han utlånad till både Mallorca, hans tidigare klubb, och Espanyol. Inför den senaste säsongen ansåg Zinedine Zidane att talangen var redo att spela för Real.

På transferjakt

Efter att ha förlängt med Asensio kan Real Madrid fokusera på att värva nya spelare. Det ryktas om att föreningen vill värva David De Gea.

C More Premium gratis 1 månad? Så gör du för att få C More Premium gratis!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply