Ramos om hånen: Bara att acceptera

Mittbacken menar att det är en del av sporten

Real Madrid förlorade sin första match på 39 försök efter att ha tappat en ledning under de sista åtta minuterna. En som fick utstå hård kritik av bortafansen var Sergio Ramos.
– Det finns bortförklaringar. Jag måste bara strunta i psykningarna och fokusera på mitt spel, säger den spanske landslagsmannen till Marca efter matchen.

Real Madrids superlånga rekordsvit är bruten. Efter att ha spelat 39 raka matcher utan att ha inkasserat en enda förlust är nu Zinedine Zidanes mannar för första gången besegrat sedan i början av 2017, alltså nästan exakt ett år sedan. Det var Sevilla som tillslut skulle bli för starka, och faktum är att den andalusiska klubben var nära på att slå dem redan tidigare i veckan.

Då möttes de nämligen i Copa del Rey. Sevilla hade länge en 3-1-ledningen, men under de sista minuterna lyckades Real Madrid både reducera och kvittera. Dock var det motsatta händelser i ligamatcher några dagar senare.

”Jag måste ignorera dem”

Ronaldo gjorde 1-0 på straff i mitten av den andra halvleken, men Sergio Ramos – som inledde sin karriär i Sevilla – gjorde självmål med fem minuter kvar.

– Det är klart att det är tungt. Men vad ska man göra nu? Det enda jag kan göra nu är att fortsätta säsongen med Real Madrid och ignorera de som försöker störa mig, säger Real-kaptenen vars lag dock fortfarande leder La Liga med två poäng före Sevilla. Dock med en match mindre spelad.

Nyförvärvet Stefan Jovetic slog in 2-1 på stopptid och har där med gjort två mål på två matcher med sina två skott på mål sedan han kom till klubben för knappt en vecka sedan.