Officiellt: Vinicius Junior skriver på för Real Madrid

Officiellt: Vinicius Junior skriver på för Real Madrid

16-åringen kommer dock stanna i Flamengo

Det har länge spekulerats kring Real Madrids intresse av brasilianska Flamengos 16-årige talang Vinicius Junior, och nu har klubben offentliggjort att den unge talangen har skrivit på med klubben, men kommer att stanna i Flamengo till juni 2019.

Real Madrid har precis kammat hem deras 33:e ligatitel och firandet pågår för fullt i den spanska huvudstaden. Men toppklubben vilar aldrig, utan ser ständigt till att hålla uppe takten och blicka vidare mot nästa säsong, nästa turnering. Real lyckades inte ta sig till final i Copa del Rey, men står däremot i Champions League-final mot Juventus, lördagen den 3 juni.

De håller sig även ständigt uppdaterade på transfermarknaden, och har under en tid kopplats ihop med en värvning av brasilianska underbarnet Vinicius Junior. Nu har klubben släppt ett officiellt uttalande på sin officiella hemsida där de bekräftar att de har kommit fram till en deal med Vinicius Junior och Flamengo.

Den 16-årige stjärnan kommer att stanna i Brasilien och Flamengo fram till juni 2019 och kommer att fortsätta spela för klubben tills dess, såvida Real inte bestämmer sig för att ta in mittfältaren innan dess, något som båda klubbarna dock måste komma överrens om.

Real har sedan en tid jagat Vinicius Juniors signatur och den unge talangen jämförs med bland annat Neymar. Real ville inte ha en liknande pärs som med Neymar och kampen om stjärnan med Barcelona, utan såg till att få igenom affären snabbare än kanske önskat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply