Dele Alli kan gå till Real Madrid – för en halv miljard

Tottenham-stjärnan kan lämna för spanska giganten

Real Madrid uppges vilja lägga beslag på Tottenhams Dele Alli. Enligt engelsk media är den 20-årige mittfältaren Real Madrids förstaval att värva under den kommande sommaren.

Först kom ryktena om att Dele Alli kunde bli den bäst betalde spelaren i världen. Det var i samband med att de kinesiska klubbarna började värva utländska spelare hejvilt som Allis namn kom upp. Flera kinesiska klubbar ska då ha velat ge mittfältstalangen en lön som skulle gjort honom till den fotbollsspelare med högst arvode, i hela världen.

Den kinesiska förbundet tvingades dock agera då de många köpen av utländska stjärnor skulle kunna komma att hota ungdomsakademierna i det ostasiatiska landet. Med nya regler kan lagen i Chinese Super League inte använda sig mer än fem utländska spelare i startelvan samtidigt, vilket har fått klubbarna på andra sidan jorden att lugna ned sig.

Kan betala enorma summor

Men trots att intresset svalnat från Kina fortsätter Dele Alli att vara ett hett mål för europeiska toppklubbar, här senast Real Madrid. Enligt Sky Sports, som återger uppgifter från The Express, kommer Real Madrid att förbereda ett jättebud på på mittfältaren. Övergången kommer med att ske, om den blir av, till sommaren då den spanska huvudstadsklubben för tillfället har värvningsförbud. Enligt The Express tänker Real Madrid, som har Bale och Modric skadade, betala 50 miljoner pund, vilket motsvarar nästan 550 miljoner kronor.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply