Officiellt: Rafael van der Vaart klar för Midtjylland

Officiellt: Rafael van der Vaart klar för Midtjylland

van der Vaart lämnar Real Betis

På onsdagseftermiddagen bekräftar danska Midtjylland att man kommit överens om en övergång för Rafael van der Vaart som ansluter från La Liga-klubben Real Betis.

Rafael van der Vaart har tidigare spelat i klubbar som bland annat Ajax, Real Madrid och Tottenham Hotspur samtidigt som han varit en startspelare i det holländska landslaget. Förra säsongen skrev han på för Real Betis i den spanska högstadivisonen men efter endast sju matcher i La Liga står det nu klart att han lämna den andalusiska klubben för spel i FC Midtjylland.

På onsdagseftermiddagen bekräftar den danska klubben som slog Manchester United Europa League att man kommit överens med holländaren om ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna. Spelaren själv säger till klubbens hemsida att han väldigt glad över att äntligen bli klar för en ny klubb.

– Det har varit en lång väntan men nu är jag Midtjylland-spelare, något som jag är riktigt glad över. Jag är ser fram emot att komma igång i min nya klubb och träffa mina nya lagkamrater, säger mittfältaren och fortsätter.

– Det är en ung klubb med många unga spelare och en bra akademi. Jag är rutinerad så jag kan hjälpa de med min erfarenhet. Fysiskt sätt är allt bra men naturligtvis behöver jag träna för att komma i form. Därför är jag glad över att komma igång med träningen så fort det går.

 

 

Rafael van der Vaart gör sin första träning i Midtjylland under torsdagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365