Officiellt: Barcelona värvar Denis Suarez

Officiellt: Barcelona värvar Denis Suarez

De utnyttjar återköpsklausulen för värvningen

Barcelona har beslutat sig för att utnyttja återköpsklausulen i Denis Suarez kontrakt och värva tillbaka den unge attackerande mittfältaren som kommer från en säsong i Villareal senast.

FC Barcelona utnyttjar den återköpsklausul som befinner sig i Denis Suarez kontrakt för en värvning, detta skriver klubben på deras officiella hemsida. Suarez spelar för nuvarande i Villareal, där han tillbringade den senaste säsongen. Kontraktet är på fyra år och det finns en möjlighet att förlänga till fem år beroende på antalet matcher spelade i den fjärde säsongen. Utköpsklausulen på spelaren har satts till 50 miljoner euro, skriver Barcelona vidare på hemsidan. Suarez har under en längre tid ryktats vara påväg bort från Villareal och Barcelona har varit den troligaste destinationen.

På torsdag kommer Suarez att genomgå en medicinsk undersökning och efteråt kommer han att befinna sig utanför klubbkontoren för en kort fotosession. Underskrivandet av kontraktet och den officiella presentationen av fotbollsspelaren kommer att ske på onsdag.

Den unge talangfulle mittfältaren har sedan tidigare spelat i Barcelona, men då för Barcelonas b-lag. Det kommer att bli klubbens första värvning för i år. Hittills har Suarez gjort sju mål och 11 assists för Barca B i hans föregående sejour i klubben. Detta uppmärksammade Sevilla och lånade in mittfältaren, något som gav Suarez speltid och mycket nya erfarenheter, som en Europa Leaguetitel. I Villareal blev det 48 matcher, 36 gånger från start, fem mål och 11 assists. Han hade även en sejour i England och Manchester City, dessvärre blev det inga matcher för den unge talangen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply