Officiellt: Henok Goitom återvänder till La Liga – klar för Getafe

Officiellt: Henok Goitom återvänder till La Liga

Henok Goitom klar för Getafe

Svensken skriver på ett kontrakt med den spanska huvudstadsklubben som sträcker sig till slutet av säsongen. På tisdagen genomförde han sin första träning med sitt nya lag.

Under de senaste månaderna har Henok Goitom varit klubblös. Det ryktades om att den före detta AIK-spelaren skulle vara på väg att flytta till någon utländsk liga för att prova något nytt men man lyckades inte komma överens med en ny klubb, fram tills nu.

På tisdagseftermiddagen skriver Getafe som ligger på 18 plats i La Liga att man skrivit kontrakt med svensken, ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Återvänder till La Liga

Henok Goitom har tidigare spelat i den spanska ligan. Totalt blev det sju säsonger på den Iberiska halvön innan han återvände för spel i AIK mellan 2012 och 2015. Goitom har tidigare spelat i Ciudad de Murcia, Real Murcia, Real Valladolid och U.D. Almería där det blev 45 mål under tiden i Spanien.

Under de senaste säsongerna har Goitom spelat i AIK där det blivit 39 ligamål mellan 2012 och 2015. 18 av de kom säsongen 2015.

Tidigare har det även pratats om en flytt till Dalkurd, någon som spelaren dementerade snabbt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365