Getafe sparkar sin tränare

Getafe sparkar sin tränare

Fran Escriba får sparken

Getafe har sparkat sin tidigare tränare Fran Escriba, uppger Football Espana.

I mars blev det officiellt att Henok Goitom återvänder till La Liga, då han blev klar för Getafe. Nu är det bekräftat att Goitom och hans lagkamrater kommer att få en ny tränare.

Detta beror på att Getafe har sparkat den före detta tränaren Fran Escriba. Det står nu klart att spanjoren ledde laget i mindre än en säsong, då han gavs rollen som huvudtränare under sommaren 2015.

Inte oväntat

Beskedet kommer inte som en stor överraskning eftersom att Getafe befinner sig i ett tufft läge i La Liga-tabellen. Efter söndagens förlust mot Villareal med 2-0 ligger klubben på plats nummer 19 i den spanska ligan och har två poäng upp till säker mark. Sex matcher återstår att spela. Dessutom har laget tolv raka matcher utan seger, vilket motiverar varför klubbens ledning vill ha till en förändring på ledarsidan.

Började positivt

Trots det dystra slutet började Escribas sejour i Getafe positivt. Han skrev på ett kontrakt på tre år när han kom till klubben och laget låg på plats nummer tio i början av 2016. Sedan började saker gå utför. Laget senaste vinst kom i mitten av januari, och den dåliga formen har gjort att laget har dalat i tabellen.

Escriba har tidigare tränat Elche, men lämnade klubben då den blev nedflyttad till den spanska andraligan på grund av ekonomiska orsaker.

För tillfället är det inte klart vem som kommer att ta över som huvudtränare i Getafe och ersätta Escriba i hans tidigare roll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply