”Gareth Bale siktar på Ballon d´Or”

Gareth Bales agent talar ut om sin adept

Efter att ha hjälpt Real Madrid till Champions League-titeln under sin första säsong hade Gareth Bale ett tuffare andra-år i Spanien. Efter att ha känt sig låst i Anchelottis spelsystem och efter buropen från fansen känner sig Bale nu på rätt spår igen, enligt sin agent Jonathan Barnett. 

Gareth Bales Real Madrid-karriär kunde knappast ha börjat bättre då han spelade en stor roll i lagets Champions League-seger. Efter en fin första säsong i Spanien gick det däremot trögare under förra säsongen hos den spanska storklubben. Efter att spelet låst sig för walesaren började fansen på Santiago Bernabeu bua ut den förre Tottenham-spelaren. Ryktena spreds om en återkomst till Premier League och Manchester United sades sitta i förarsätet för 26-åringens underskrift.

En återkomst fanns aldrig på agendan

Enligt Bale själv var det Anchelottis spelsystem som fick spelet att låsa sig då han kände att han inte fick ut sin kapacitet på högerkanten. Nu med Rafael Benitez i tränarrollen har Bale fått en mer central roll på planen och där trivs han mycket bättre. Och enligt agenten Jonathan Barnett fanns det aldrig på agendan att återvända till England.

– Real är den bästa klubben i världen och dom köpte honom. Han vill lyckas här och se klubben och han själv uppnå vissa mål, sade Bennet på ett fotbollskonvent i Manchester under tisdagen.

– Ett av de målen är att vinna Ballon d´Or och han har en fantastisk chans till det eftersom han spelar i Real Madrid. Han är väldigt hungrig att vinna allt som går. Enligt statistiken så är det lättare att vinna Ballon d´Or om man spelar i Real Madrid eller Barcelona. Dessutom har han inte vunnit den spanska ligan ännu.

Älskar att representera Wales

Utöver klubblagsfotbollen har Bale även spelat en stor roll i Wales succé under EM-kvalet, där landet behöver en poäng på deras två avslutande matcher för att säkra biljetten till nästa sommars fotbollsfest i Frankrike. Och enligt agent Barnett älskar Bale att representera sitt land.

Läs mer om Ballon d’Or

Ifall du vill se Ballon d’or-galan så kan se Ballon d’or tid och vilken kanal visar Ballon d’or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala. Se och spela på fotboll live =>

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply