bet365

Gareth Bale missar åttondelsfinalen

Fortfarande skadad – men kan snart vara tillbaka

Gareth Bale har kämpat med skadeproblem sedan en månad tillbaka. Under dagen blev det klart att han kommer missa det första Champions League-mötet med AS Roma.

Walesaren Gareth Bale var en av anledningarna till att Real Madrid lyckades bärga Champions League-titeln mot lokalkonkurrenten Atlético Madrid för två säsonger sedan. Men när ”Los Blancos” ska försöka avancera vidare ur åttondelsfinalen kommer de få klara sig utan sin nummer elva. I alla fall i den första matchen.

Kan spela match nummer två

Enligt rapporter från spanska AS kommer Bale att stanna hemma när resten av hans lag åker till den italienska huvudstaden för att spela åttondelsfinal. Men det är däremot inte helt klart att han kommer missa hela dubbelmötet. Samma tidning rapporterar även att Garerth Bale kan vara redo för spel på Estadio Bernabeú i Madrid tisdagen den 23:e februari.

Svag form

För motståndarna Romas del kan anfallarens skadebesvär innebära en lättare resa mot en eventuell skräll. Italienarna, som förlorade den näst sista gruppspelsmatchen i turneringen mot Barcelona med 6-1, har haft svårt att hitta formen under den gångna säsongen. Men med tre raka segrar i ligaspelet samt ett hot mindre i form av Bale kan nu fansen börja hoppas.

För Real Madrids del har det mesta gått som tåget. Det höll dock på att bli ett poängtapp borta mot Granada i den senaste ligamatchen. Men Luka Modric frälste ”Marängerna” med ett mål i slutminuterna.

Åttondelsfinalerna mellan Real Madrid och AS Roma spelas i Rom den 17:e februari och i Madrid den 23:e februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply