Xavi: ”Pique trött på bristande respekt”

Barca-legendaren försvarar Pique

Barcelonas Gerard Pique har haft några tuffa år i det spanska landslaget och nu uppger spanjoren att det närmar sig ett slut, något Xavi har full förståelse för.

På sina 84 landslagsmatcher har Pique hunnit göra fem mål och vinna såväl EM och VM varsin gång, vilket kommer göra honom till en av de mest framgångsrika spelarna i det spanska landslaget någonsin när han slutar efter VM i Ryssland 2018.

Men allt har inte varit frid och fröjd för Barcelona-mittbacken. Han har ofta blivit utbuad under Spaniens hemmamatch eftersom han ofta vägrat fira sina mål, och ibland även segrar, något som fått de spanska fansen att se rött.

Xavi har förståelse

Det som dock fått de allra flesta spanjorerna att rasa är påståendena om att försvararen ska ha tagit bort, eller i någon mån förstört, emblemet på landslagströjan, något dock så väl det spanska fotbollsförbundet samt Pique själv har förnekat till.

Men att Pique är upprörd är något som åtminstone den förre mittfältsgeneralen i Barcelona, Xavi Hernandez, har full förståelse för.

– Det är något som både jag och (Carles) Puyol fick lida av som katalaner under vår tid i det spanska landslaget, säger han enligt FootballEspana och fortsätter.

– Men jag tror att bristen på respekt och kärlek från fansen tog hårdare på Pique. Jag förstår att han ibland är upprörd över han blivit behandlad, det är logiskt.

Gerard Pique gick under helgen ut med att hans sista matcher kommer för det spanska landslaget kommer spelas i RysslandVM 2018. I dagsläget leder Spanien sin kvalgrupp på målskillnad före den andra toppaspiranten i gruppen Italien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply