Uppgifter: Xavi har bestämt sig – lämnar Barcelona

Xavi kommer lämna Camp Nou för spel i Qatar

Xavi Hernandez har under många år setts som en av världens bästa mittfältare. Han har dominerat Barcelonas mittfält under en längre tid men nu kommer uppgifter att spanjoren under torsdagen kommer offentliggöra en flytt till Al-Sadd i Qatar.

Xavis tid i Barcelona är räknad, enligt The Guardian kommer den spanske mittfältaren under morgondagen (torsdag) meddela att han lämnar Barcelona efter säsongen för att skriva på ett lukrativt treårsavtal med Al-Sadd i Qatar. Det elegante passningsgeniet kom till Barcelona som 11-åring 1991 och har varit klubben trogen sedan dess.

10 miljoner euro per år

Xavi, som är Barcelonas lagkapten och meste spelare genom tiderna är på väg att flytta till Qatar för spel med Al-Sadd, han kommer dessutom jobba med ”Qatars Aspire Academy” och bli en ambassadör för VM-slutspelet som år 2022 kommer hållas i emiraten, som dessutom är en av Barcelonas största sponsorer. Han kommer även sikta på att starta sin tränarutbildning där borta, säger Xavis agent, Ivan Corretja, till nyhetsbyrån Reuters. Enligt uppgifter kommer Xavi att i och med sitt klubbyte tjäna 10 miljoner euro per säsong, något som agent Corretja däremot vägrar att svara på.

Chans på två titlar till

Efter att ha kommit till Barcelona som 11-åring, 1991, tog Xavi steget upp till förstalaget under 1998. Under årets säsong har det däremot inte blivit lika mycket speltid under tränare Luis Enrique. Xavi är enligt många nyckeln till Barcas och Spaniens storhetstid under de senaste åren med sitt lugn och sin passningsskicklighet. Totalt har det blivit 133 landskamper med Spanien där han bar en nyckelroll under EM-gulden 2008 och 2012, samt VM-guldet 2010.

Med sitt klubblag har det under åren blivit tre Champions League-titlar, åtta ligatitlar och en mängd andra troféer. 35-åringen har dock fortfarande chansen på två till titlar med sitt Barca, då man är vidare till Champions League-final på Olympiastadion i Berlin den 6:e Juni mot Juventus. Man kan även ta hem den inhemska cuptiteln där man i finalen ställs mot Athletic Bilbao.

Xavi väntas få ett stort avsked under säsongens sista match på Camp Nou, då man tar emot Deportivo la Coruna nu på lördag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply