Uppgifter: Manchester City ger inte upp på Lionel Messi

Uppgifter: Manchester City ger inte upp på Lionel Messi

Är beredda med ett rekord-bud

Manchester City är fortfarande övertygade om att de kan värva Barcelonas Lionel Messi, då anfallaren ännu inte förlängt sitt kontrakt, och har ett bud på 100 miljoner pund förberett då argentinaren är prioritet nummer ett för engelsmännen.

Lionel Messi är världens bästa anfallare, enligt många på delad plats med Cristiano Ronaldo, men det går inte att argumentera emot att anfallaren är en av de kändaste fotbollsspelarna genom tiderna. Han har spelat i FC Barcelona i hela sitt liv och vunnit allt som går att vinna – La Liga, Champions League, Copa del Rey och så vidare. Det har länge talats om att anfallaren kan komma att lämna klubben, för nya utmaningar och på grund av sina skatteproblem. Nu sitter Messi på ett kontrakt som går ut om mindre än 16 månader och ännu har ingen ny överenskommelse nåtts, trots att klubben förlängt med båda hans anfallspartners Luis Suarez och Neymar. Klubben finner det även svårt att erbjuda argentinaren mer i lön utan att gå i taket för La Ligas löneregleringar.

Det är här Manchester City kommer in i bilden. City har sedan tidigare varit intresserade av att värva anfallaren, speciellt då de har den gamle Barcelona-tränaren Pep Guardiola bakom rodret, och enligt den engelska tidningen The Mirror har de ännu inte gett upp. De sägs ha förberett ett bud på anfallaren på rekordhöga 100 miljoner pund och har även möjlighet att erbjuda anfallaren en saftig lön.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply