bet365

Pique om sina framtidsplaner: ”Vill inte träna”

Mittbacken vill bli president för Barcelona

Barcelonas mittbacksgeneral, Gerard Pique, har redan börjat planera sitt liv efter att han lagt den aktiva fotbollskarriären på hyllan. Att träna fotboll är dock inget som är aktuellt för honom.

Med sina sex La Liga-titlar och tre Champions League-titlar för FC Barcelona är Pique redan idag en av de mest betydelsefulla försvararna i den katalanska storklubbens historia.

Sammanlagt har han skrapat ihop 24 titlar med Barcelona sedan 2008 och med tanke på Barcelonas trupp lär det bli fler för den 29-årige mittbacken. Men trots att Pique lär ha ett antal år kvar på högsta nivå har spanjoren redan börjat planera för den dagen då han lägger skorna på hyllan.

Vill inte träna

En del försvarare som slutar spela fotboll brukar fortsätta med att träna ett lag, men så verkar det inte bli i Piques fall.

– Jag tror i ärlighetens namn inte att det är något som är aktuellt för mig. Jag kan inte se mig själv som en tränare, det skulle nog inte bli så kul som många andra tror, säger försvararen till spanska TV 3.

Däremot vill han leda en hel klubb, som president.

– Som president skulle jag kunna göra mycket för den här klubben (FC Barcelona). Det är de sakerna jag är känner passion för.

– Den dagen jag slutar spela är jag säker på att jag vill försöka ta steget till att bli klubbpresident för Barcelona så fort jag kan. Det är ett mål för mig, säger Gerard Pique.

Barca-spelaren har redan uppgett att han tänker avsluta sin karriär i det spanska landslaget efter VM i Ryssland 2018. Men han har inte kommit med något definitivt besked när han även tänker sluta spela klubblagsfotboll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply