Ödegaard vill lämna Madrid – storklubbar intresserade

Kan lämna för ligakonkurrenten

Martin Ödegaard har inte fått någon speltid i a-laget. Nu vill norrmannen och hans agent att Real Madrid lånar ut honom, redan i januari-fönstret.

Att spela fotboll för Real Madrid är de flesta unga pojkars dröm. Men för den norske talangen Martin Ödegaard har ingen dröm gått i uppfyllelse än.

För 16-åringen är fast förankrad i klubbens b-lag och att husera runt i den spanska tredjedivisonen är inget som lockar för honom. Nu rapporterar den Madridbaserade tidningen Marca att Ödegaard är besviken över sin speltid i den spanska huvudstaden.

– Varken Martin (Ödegaard) eller hans pappa är tillfredsställda med speltiden och ser för tillfället ingen framtid i klubben, skriver Marca på sin hemsida.

Ryktas till storklubbar

Även om Real Madrid inte ser ut att bli klubben som den norske 16-åringen slår igenom i finns det ändå goda möjligheter att hamna i andra toppklubbar i Europa. Enligt Marca ska Manchester United, Chelsea, Bayern München och även huvudkonkurrenten Barcelona ska ha haft norrmannen på sin radar.

Dock har det även ryktats om två andra spanska klubbar. Villarreal, ligafyran, är en av dessa då Ödegaard redan i somras kopplades ihop med klubben. Men det ser ut att sluta med Getafe för norrmannen om han väljer att bli utlånad. Real Madrid ser själva, enligt rykten till Marca, Getafe som den lämpligaste övergången då Getafe inte är ett lag som kan hota Real Madrid i ligan samtidigt som talangen får vara kvar i den spanska huvudstaden.

Martin Ödegaards enda framträdande för a-laget under Benitez tid var på försäsongen. Det har ryktats i spansk media att 16-åringen troligtvis skulle få spela från start i december då Madrid-klubben skulle ta sig an Cádiz i Copa del Rey.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply