Neymar: Att inte göra mål är tufft – hånas som överskattad

Barca-stjärnan Neymar berättar om den usla målformen och rädslan om att den ska fortsätta

Barcelona ligger en poäng bakom Real Madrid, dock med två matcher mindre spelade än Madrid-laget. En av anledningarna är de många poängtappen och oavgjorda resultaten, som till viss del kan bero på att Neymar har haft tufft att hitta motståndarnas mål. 

Det började förvisso bra för Neymar. Brassen inledde med några mål och låg bakom de flesta målen med sin goda spelförståelse. Assisten fortsatte förvisso att trilla in men målen uteblev. Ett tag gick formsvackan så långt att anfallaren inte gjorde mål på fyra månader, mellan oktober och januari. Han har sedan dess gjort mål på två straffar, men spelmålen saknas fortfarande för den snart idag (5:e februari) 25-årige brasilianaren.

För ett spelmål har han inte gjort sedan formsvackan inleddes i oktober, och nu erkänner födelsebarnet – som delar dag med superstjärnan Cristiano Ronaldo – att han börjar bli lite orolig.

”Något jag försöker att inte tänka på, men…”

– Det är klart att jag inte försöker tänkta på det, men det är svårt. Det är något som börjar göra mig lite orolig, helt klart, säger Neymar till Marca och börjar prata om striden om La Liga-titeln.

– Sju poäng (om Real Madrid vinner sina uppskjutna matcher mot Valencia och Celta Vigo borta) är inte omöjligt att ta in. Ifjol hade vi en tolvpoängsledning med några omgångar kvar, men vann tillslut bara med 1-2 poäng, om jag inte minns fel.

Barcelona förbereder sig just nu för den kommande semifinalen i Copa del Rey. Det första mötet av två vann de med 2-1 borta mot Atlético Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply