Marc-Andre Ter Stegen kan ersätta Joe Hart i Manchester City

Marc-Andre Ter Stegen kan ersätta Joe Hart i Manchester City

Är den typ av målvakt Guardiola vill ha

Med nye tränaren Pep Guardiola ser Joe Harts framtid inte jätteljus ut, då den engelske målvakten varit riktigt ur form det senaste och den spanske tränaren vill ha en målvakt som spelar mer med fötterna, en så kallad ”sweeper keeper”.

Pep Guardiola har varit mycket effektiv i sommar och han har gjort många värvningar. Hittills är han uppe i hela nio stycken, med namn som John Stones, Ilkay Gundogan, Nolito, Aleksandar Zinchenko, Aaron Mooy, Leroy Sane, Gabriel Jesus och Marlos Moreno. Det handlar alltså om många stora namn och väldigt mycket pengar. Men ännu verkar han inte helt nöjd, trots att han har köpt in nya spelare till i princip varje ny position på planen. För tillfället så ligger fokuset på målvakten Joe Hart, vars prestationer inte har varit de starkaste under den senaste tiden.

Den engelska tidningen Express skriver att Guardiola inte är nöjd med Hart och kommer att välja Willy Caballero för Manchester Citys öppningsmatch mot Sunderland i Premier League, och skall även hålla ögonen på Barcelonas Marc-Andre ter Stegen. Guardiola söker en målvakt som kan spela ut bollen från sin position längst bak på planen och han finner att Hart inte passar in i denna modell. Hart kommer inte att ge upp på sin Citykarriär bara sådär, men skulle också ha flertalet alternativ om det skulle visa sig att han behöver söka sig någon annanstans för mer speltid.

Ter Stegen passar perfekt in i den så kallade ”sweeper keeper” modellen som Guardiola söker och den tyske målvakten har sedan innan uttryckt sitt missnöje med att vara ersättare till Claudio Bravo. Dock så har målvakten en utköpsklausul på 68 miljoner pund inskrivet i sitt kontrakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365