Luis Suarez nära nytt kontrakt med FC Barcelona

Uruguayanen närmar sig förlängning med Barca

FC Barcelonas superstjärna Luis Suarez är nära ett nytt kontrakt med klubben, det rapporterar Marca under onsdagen.

Luis Suarez tid i Barcelona har kantats av stora framgångar. Tillsammans med Messi och Neymar såg uruguayanen till att Barcelona vann Champions League-finalen mot Juventus redan den första säsongen i klubben.

Andra året blev inte mycket sämre för sydamerikanen som såg till att Barca vann ligan i och med hans egen skytteligavinst. Tidigare under hösten har bland annat Manchester United ryktats vilja köpa loss anfallaren för en rekordsumma, men nu verkar det som om Suarez tänker stanna i Spanien.

Ser framsteg i förhandlingarna

Just nu är Barca-spelaren i Uruguays huvudstad Montevideo för en viktig kvalmatch mot Ecuador. Men när spanska Marca pratar med honom medger han att förhandlingarna för tillfället går bra och att han snart kan skriva på ett nytt kontrakt med den katalanska storklubben.

29-åringen ville dock inte kommentera kontraktsförhandlingarna allt för ingående och valde istället att lägga fokus på Uruguays kvalmatch.

– Förhandlingarna går bra men just nu vill jag se till att bärga tre poäng mot Ecuador. Det är det jag koncentrerar mig på nu, säger Luis Suarez.

Uruguay ligger just nu tvåa i den sydamerikanska kvalgruppen, en poäng bakom ettan Brasilien. Skulle Uruguay plocka full pott mot Ecuador (11:e november, hemma) och Chile (15:e november, borta) har de ena foten i VM-slutspelet i Ryssland om två år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply